WEINGUT STREHN

ÖSTERRIKE - BURGENLAND

Weingut Strehn står för rena, raka och individuella viner. Ett hållbart arbete i vingården med omsorg om de olika druvsorterna och de unika vingårdslägena. Arbetet i vineriet präglas av återhållsamhet, nyfikenhet och ett kontinuerligt lärande. Det här är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Pia, Patrick, Andy och Monika, som bidrar till verksamheten med olika kompetens, har odlingar på cirka 45 hektar med vinstockar upp till 60 år gamla i Mittelburgenland eller "Blaufränkischland" som området kallas.

PETER SCHANDL

ÖSTERRIKE - BURGENLAND - RUST

Paul Schandl driver vingården tillsammans med sin fru Elle och god hjälp av sin mamma Ursula och pappa Peter. Gården har varit i familjens ägor sedan 1741 – i smått svindlande 280 år.

Paul har skolat sig internationellt på kända vingårdar i Sydafrika, Nya Zeeland och Kalifornien. "Det viktigt att behärska de metoder som har använts i hundratals år men samtidigt sträva efter utveckling och aldrig sluta vara nyfiken"

ERNST

TRIEBAUMER

ÖSTERRIKE - BURGENLAND - RUST

Weingut Triebaumers inställning till vinframställning är enkel – vi snackar druvor, uppmärksamhet, tid, temperatur, tyngdkraft, naturlig jäst och ett gediget arbete för hand.


”Vi låter naturen göra vinerna, vi hjälper dem bara på vägen med att utveckla sin egen personlighet”.


Under generationer har familjen byggt upp en rik kunskap och förståelse för det land de brukar. En viktig del av Triebaumers filosofi är att aldrig skynda på naturen. Nya generationer har tagit verksamheten ännu närmare ett traditionellt blandat jordbruk. Idag producerar man (förutom vin) grönsaker och har frigående grisar som en del av gården.

WEINGUT POTZINGER

ÖSTERRIKE - STEIERMARK

Familjen Potzingers egendom i Gabersdorf har anor från 1500-talet men har varit i familjens ägo sedan 1860. Vinframställning har alltså varit en familjeangelägenhet i över 150 år. Stefan Potzinger tog över familjens egendom och ansvaret för vingårdarna 1997 efter att ha avslutat sin vinutbildning i Klosterneuburger. Han driver Weingut Potzinger tillsammans med sin fru Heidi och en tydlig idé om att skapa naturliga viner som återspeglar Steiermark och vingårdarnas terroir.


 ”Odlad, inte producerad” är vingårdens motto.

TENUTE DEI CICLOPI

ITALIEN - SICILIEN

Vinerna från Fattoria di Rignana produceras uteslutande med gårdens egna druvor: Sangiovese dominerar, följt av den lokala druvan Canaiolo och de internationella kändisarna Merlot och Cabernet Franc.


Respekten för Chiantiregionens traditioner är Fattoria Rignanas ledstjärna och vi vill spegla Panzano-terroiren i såväl vår Chianti Classico, vår Riserva och Gran Selezione. Säger Cosimo Gerike vinmakare bakom Rignanas viner. Sedan många år bedrivs odlingen helt ekologiskt.

VILLA BIBBIANI

ITALIEN - TOSCANA

Vinerna från Fattoria di Rignana produceras uteslutande med gårdens egna druvor: Sangiovese dominerar, följt av den lokala druvan Canaiolo och de internationella kändisarna Merlot och Cabernet Franc.


Respekten för Chiantiregionens traditioner är Fattoria Rignanas ledstjärna och vi vill spegla Panzano-terroiren i såväl vår Chianti Classico, vår Riserva och Gran Selezione. Säger Cosimo Gerike vinmakare bakom Rignanas viner. Sedan många år bedrivs odlingen helt ekologiskt.

FATTORIA DI RIGNANA

ITALIEN - TOSCANA

Vinerna från Fattoria di Rignana produceras uteslutande med gårdens egna druvor: Sangiovese dominerar, följt av den lokala druvan Canaiolo och de internationella kändisarna Merlot och Cabernet Franc.


Respekten för Chiantiregionens traditioner är Fattoria Rignanas ledstjärna och vi vill spegla Panzano-terroiren i såväl vår Chianti Classico, vår Riserva och Gran Selezione. Säger Cosimo Gerike vinmakare bakom Rignanas viner. Sedan många år bedrivs odlingen helt ekologiskt.

DANIELLE PELASSA

ITALIEN - PIEMONTE

Pappa Mario grundade vingården 1960, efter att ha avslutat sin militärtjänst. Vineriet är baserat i Montà d'Alba och familjen äger vingårdar i såväl Roero som Verduno i Barolo. Fram till år 2000 var marknaden främst den nordvästra delen av Italien.


Nu har Mario och Maria Teresas söner Davide och Daniele förvaltat och utvecklat verksamheten till ett modernt och dynamiskt företag där vinerna återfinns på många av de bästa restaurangerna i europa.

BOASSO FRANCO

ITALIEN - PIEMONTE

Gården grundades efter andra världskriget av farfar Giuseppe återvänt till hembygden från kriget. Då arbetade man med olika typer av grödor, typiska för Piemonte och nödvändiga för det egna hushållet. Man hade vinstockar, hasselnötter och lite boskap. Under 70- och 80-talet blev Giuseppes son Franco mer involverad i jordbruket och gradvis köpte de mer mark och ställde om till egen vinproduktion – tidigare hade man sålt det mesta av druvorna. Idag har företaget sju hektar vingårdar och lika många hektar hasselnötsträd som förvaltas av pappa Franco och hans söner Ezio och Claudio. Man odlar alla de typiska druvorna för Piemonte - Dolcetto, Barbera och Nebbiolo på den röda sidan och Arnies och Moscato bland de gröna druvorna.

ORLANDO ABRIGO

ITALIEN - PIEMONTE

Giovanni Abrigo är vinmakare på egendomen men det var hans farföräldrar som startade vinodlingen redan 1949. Då genom att sälja druvorna på marknaden i Alba. 1973 tog sonen Orlando Abrigo över gården och började producera vin under eget namn. På den tiden var Barbaresco inte en egen DOCG och det var få utanför området som kände till vinerna. När sedan området fick sin DOCG status på 80-talet skolades Orlandos son Giovanni ni i vinmakaryrket och tog så småningom över verksamheten. Odlingarna har succesivt växt i storlek och från de ursprungliga 3 hektar mark som tillhörde familjen har företaget nu 21 hektar egna vingårdar.

CABERT

ITALIEN - FRIULI VENEZIA

Cantina di Bertiolo grundades 1960 och är ett kooperativ med 60 vinodlare som alla har det gemensamt att de förvaltar ett kulturarv som gått i arv från generation till generation på sina respektive gårdar.

Medlemmarna i kooperativet har gått samman och hjälps åt i allt från odlingen av druvor till buteljering. Tillsammans har man möjlighet att använda modern teknik i det gemensamma vineriet och på så sätt integrera traditionella metoder för vinframställning med den senaste tekniken.

VIÑA ZORZAL

SPANIEN - NAVARRA

Viña Zorzals historia börjar 1989, när Antonio Sanz, efter en livstids arbete med vin uppfyllde sin dröm om att producera sina egna viner i Navarra. Han insåg snart att produktionen av stora viner inte bara berodde på arbete i vineriet, utan också noggrann uppmärksamhet på vinstockarna och arbetet i vingårdarna. 2007 kom Antonios söner in i familjeföretaget och byggde vidare på Antonios filosofi som de fått med sig redan som barn. Ett nytt kapitel tog sin form under namnet Viña Zorzal.

I projektet Viña Zorzal har de tre bröderna Iñaki, Xabier och Mikel valt att jobba med inhemska druvsorter i Navarra, en del som nästan glömts bort. Nu producerar man endruveivner med äkthet och enkelhet, viner som talar för sig själva och är överkomliga för alla.

BAT GARA

SPANIEN - KATALONIEN

Viña Zorzals historia börjar 1989, när Antonio Sanz, efter en livstids arbete med vin uppfyllde sin dröm om att producera sina egna viner i Navarra. Han insåg snart att produktionen av stora viner inte bara berodde på arbete i vineriet, utan också noggrann uppmärksamhet på vinstockarna och arbetet i vingårdarna. 2007 kom Antonios söner in i familjeföretaget och byggde vidare på Antonios filosofi som de fått med sig redan som barn. Ett nytt kapitel tog sin form under namnet Viña Zorzal.

I projektet Viña Zorzal har de tre bröderna Iñaki, Xabier och Mikel valt att jobba med inhemska druvsorter i Navarra, en del som nästan glömts bort. Nu producerar man endruveivner med äkthet och enkelhet, viner som talar för sig själva och är överkomliga för alla.

MONASTERIO DE VERUELA

SPANIEN - ARAGONIEN

Viña Zorzals historia börjar 1989, när Antonio Sanz, efter en livstids arbete med vin uppfyllde sin dröm om att producera sina egna viner i Navarra. Han insåg snart att produktionen av stora viner inte bara berodde på arbete i vineriet, utan också noggrann uppmärksamhet på vinstockarna och arbetet i vingårdarna. 2007 kom Antonios söner in i familjeföretaget och byggde vidare på Antonios filosofi som de fått med sig redan som barn. Ett nytt kapitel tog sin form under namnet Viña Zorzal.

I projektet Viña Zorzal har de tre bröderna Iñaki, Xabier och Mikel valt att jobba med inhemska druvsorter i Navarra, en del som nästan glömts bort. Nu producerar man endruveivner med äkthet och enkelhet, viner som talar för sig själva och är överkomliga för alla.

GRANDES VIÑOS

SPANIEN - CARIÑENA

Viña Zorzals historia börjar 1989, när Antonio Sanz, efter en livstids arbete med vin uppfyllde sin dröm om att producera sina egna viner i Navarra. Han insåg snart att produktionen av stora viner inte bara berodde på arbete i vineriet, utan också noggrann uppmärksamhet på vinstockarna och arbetet i vingårdarna. 2007 kom Antonios söner in i familjeföretaget och byggde vidare på Antonios filosofi som de fått med sig redan som barn. Ett nytt kapitel tog sin form under namnet Viña Zorzal.

I projektet Viña Zorzal har de tre bröderna Iñaki, Xabier och Mikel valt att jobba med inhemska druvsorter i Navarra, en del som nästan glömts bort. Nu producerar man endruveivner med äkthet och enkelhet, viner som talar för sig själva och är överkomliga för alla.

MARC HENNEQUIÈRE

FRANKRIKE - CHAMPAGNE

Marc Hennequière har ägnat sig åt vinodling hela sitt liv. Han föddes i byn Avirey-Lingey, där han som ung köpte sin första vingård och fick möjligheten att plantera sina första vinstockar. Under årens lopp har en mycket liten egendom växt till drygt 3 hektar (som ju fortsatt är mycket litet). Han driver vingården tillsammans med sin fru Marie-Nelly och deras dotter Clothilde. Marc är en sann älskare av begreppet terroir och strävar efter att arbeta hand i hand med naturen. Vinodling ser Marc som ett hantverk och en passion. Något som vi ser får sin fulla mening när de möter dig som älskare av Champagne.

Ledorden i deras hantverk är enkelhet och tillgänglighet...

DE LOZEY

FRANKRIKE - CHAMPAGNE

La Maison De Lozey är ett familjeföretag med rötter som går tillbaka till slutet av 1800-talet. Huset skapades 1881 och har tillhört familjen Cheurlin i 4 generationer. Edmond, Raymond, Daniel och nu Philippe har alla förvaltat arvet. Philippe Cheurlin, nuvarande ägare till De Lozey, tog över verksamheten efter sin far Daniel 1988 men det var redan år 1900 som Raymond Cheurlin - farfar till Philippe, bestämde sig för att skapa sin egen champagne.

Familjens hem ligger i byn Celles-sur-Ource, en by som har fått sitt namn från floden Ource. Vinstockarna är planterade på lerkalkstensjord från övre jura, så kallad Kimmeridgian. De flesta av Maison De Lozeys årgångar blandas med viner från 10 till 15 år, enligt det så kallade "Solera" systemet.